Сиротюк: Не хотілося б, щоб відверті українофоби отримали будь-які адміністративні посади у Раді
23.08.2019 08:58

В українському парламенті вперше з'явилася партія монобільшості без ідеології, партійної структури та внутрішньої демократії. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів депутат ВО "Свобода" Юрій Сиротюк.

За словами нашого співрозмовника, інколи опозицією в Україні себе називає не той, хто бачить альтернативний шлях розвитку держави, а той, хто взагалі не бачить майбутнього української держави.

«Не хотілося б, щоб відверті українофоби чи від влади, чи від більшості отримали будь-які адміністративні посади в Верховній Раді», - каже експерт.

«Якщо раніше розподіл комітетів відбувався шляхом політичних консультацій між різними фракціями, і при цьому намагалися враховувати інтереси різних політичних гравців, то зараз ми маємо монобільшість. Отже, згодом ми побачимо, чи вистачить мудрості першій в історії України монопартії прийняти вірне рішення», - додає Сиротюк.

За словами експерта, в українському парламенті вперше з'явилася партія монобільшості без ідеології, партійної структури та внутрішньої партійної демократії.

«Тут все вирішує Зеленський. Ну і ще Богдан. Ми чітко почули, що всі депутати у Зеленського є ніхто, і відповідно всі рішення буде приймати особисто Володимир Олександрович. Тому тут цікаво буде спостерігати, чи розуміє Зеленський, що країною не можна керувати авторитарно, як «кварталом» чи колгоспом, а тут потрібно вмикати як внутріпартійну демократію в «Слузі народу». Я б на місці Зеленського одним з перших вніс закон про опозицію, щоб права і обов'язки останньої були чітко захищені», - додає Юрій Сиротюк.