Економіст розповів, навіщо українцям 63,2 млн. карток, і що з цього мають банки
28.08.2019 11:19

У багатьох людей є декілька пластикових карток різних банків чи одного і того ж банку для різних цілій. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів економічний експерт Борис Кушнірук.

Коментуючи інформацію про те, що загальна кількість платіжних карт в Україні станом на 1 липня 2019 становила 63,2 млн. шт., і кількість безготівкових розрахунків тільки зростає, наш співрозмовник зазначає наступне: «Це абсолютно нормально. Як правило, це пов'язано з тим, що у певної частини людей є декілька пластикових карток різних банків чи одного і того ж банку для різних цілій: тому часто у громадян є окрема зарплатна картка, є окрема кредитна картка».

За словами експерта, сумнів викликає ефективність подібної практики.

«Адже витрати банку навіть на супроводження таких карток, по яких не дуже велика активність, вона створює додаткові втрати, але при цьому плюса немає», - констатує економіст.

«Банки на певному етапі доволі активно намагалися роздавати свої картки клієнтам, навіть відкривали якісь ліміти, щоб люди в них влазили. Але насправді більший показник - це оборот по картках. Це значно важливіший показник, тому що він буде відображати, яка частина розрахунків йде в безготівковій формі, а яка в готівковій. А за допомогою якої кількості карток - це таке», - додає Борис Кушнірук.