Правозахисник: Аваков - один з акціонерів нової влади. Тому або він міністр МВС, або…
29.08.2019 09:57

Якщо Аваков залишиться на посаді міністра МВС, це може вдарити по рейтингу нової влади. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів правозахисник, член правління Української Гельсінської Спілки Володимир Чемерис.

За словами нашого співрозмовника, шанси Арсена Авакова залишитися на посаді голови МВС України надзвичайно високі.

«По-перше, інтереси Авакова представлені у Верховній Раді, по-друге, під його впливом - силовий апарат, який він може в разі чого спрямувати проти нового президента і його команди», - зазначає правозахисник.

«Зараз говорять про те, що Аваков або залишиться міністром МВС, або стане віце-прем'єром, за яким буде, так би мовити, силовий блок. За Аваковим зараз одна з найбільших силових структур в Україні: це і поліція, і Національна гвардія, і прикордонна служба, і Державний комітет з надзвичайних ситуацій», - додає Чемерис.

За словами експерта, «Аваков, як і Коломойський, є одним з акціонерів нової влади».

«Власне кажучи, на посаду голови комітету з правової діяльності від «Слуги народу» пропонують людину, яку пов'язують з Аваковим. До того ж, у списку «Слуги народу» є люди, які так чи інакше з ним пов’язані», - констатує правозахисник.

За словами співрозмовника видання, якщо Аваков залишиться на посаді міністра МВС, то це може вдарити по рейтингу нової влади.

«Це так само не сприятиме поліпшенню ситуації з правами людини, адже ми можемо говорити про порушення не тільки з боку поліції, а й з боку підконтрольних ультраправих і відверто нацистських організацій, які власне відомство Авакова використовує, використовувало і, цілком можливо, буде використовувати проти придушення громадянських прав», - резюмував Володимир Чемерис.