Мороз про перший день нової Ради: За роки незалежності України лише 2 дні можна назвати історичними
30.08.2019 09:21

Завдання парламенту і президента - дотримуватись Конституції, а не змінювати її. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український політик та громадський діяч, Голова Верховної Ради України у 1994–1998 та 2006–2007 роках Олександр Мороз.

За словами нашого співрозмовника, вважати перший день роботи нового парламенту «історичним» не варто.

«За роки незалежності України історичними були дні проголошення акта незалежності і прийняття Конституції, а всі інші — це робочі моменти, зв'язані з потребою становлення України. Вчорашній день був особливий тим, що було прийнято рішення, які визначають зміст роботи парламенту і влади взагалі. В цьому і полягає особливе значення цього дня», - зазначає політик.

Що ж стосується змін до Конституції, анонсованих партією «Слуга народу», то Олександр Мороз зазначає наступне: «Завдання парламенту і президента - не змінювати Конституцію, а дотримуватись Конституції, щоб не повторювати паскудний приклад попередників. 500 правок - це новий текст, тому, щоб якось це аналізувати, з цими правками спочатку треба ознайомитися».