Політолог: Вперше в історії держави абсолютна відповідальність за ВР, Кабмін і ОП лежить на одній людині
30.08.2019 09:33

Верховна Рада має хоча б натякнути, у якому напрямку буде рухатися суспільство, бо ми й досі спостерігаємо безпрецедентний кредит довіри до влади і дуже мало конкретики щодо її майбутніх дій. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український політолог Сергій Таран.

За словами нашого співрозмовника, на сьогоднішній день нова влада отримала шанс безперечно втілити у життя всі заплановані реформи.

«В Україні ми вперше маємо монобільшість у Верховній Раді. І вперше в історії держави абсолютна відповідальність за все, що відбувається і в парламенті, і в Кабміні, і в президентській вертикалі, лежить на одній людині. Тому новій владі нічого не заважає реалізовувати ті реформи, які вона хоче. Питання лише у тому, чи дійсно має вона бажання це робити», - каже аналітик.

«Ми мало чули від нової влади, що саме буде зроблено, які саме законопроекти є першочерговими, які саме механізми реалізації тих намірів, що влада дуже скупо, але все ж таки озвучувала під час виборчої кампанії і після перших 100 днів Зеленського», - додає експерт.