В Одесі російський рок-ідол БГ відкрив виставку картин і відіграв концерт. ФОТО
04.09.2019 13:00

В останній день літа російський рок-музикант Борис Гребенщиков за своїм гуртом «Акваріум» дав концерт в Одесі. Цього ж дня у місцевому Музеї західного і східного мистецтва офіційно відкрилась виставка його картин, повідомляє Станіслав Гоцуляк, якому пощастило відвідати заходи.

Свої картини в музеї БГ презентував особисто. Він відповів на запитання відвідувачів і дав невеличкий концерт. Експозицію «Хто тут?» названо за однією з картин. Всього на виставці представлено більше трьох десятків робіт художника і музиканта. В Одесі виставка триватиме до 14 вересня. Після цього вона вирушить до Києва.

Великий концерт Гребенщикова і його гурту відбувся у Літньому театрі Морвокзалу. За зізнанням БГ, це був напівакустичний варіант через відсутність основного барабанщика Ліама Бредлі. Ірландського учасника гурту підміняв сина лідера – Гліб Гребенщиков. «Акваріум» відіграв тригодинний концерт враховуючи вихід на біс.

Цьогоріч гурт здійснює великий тур Україною.У червні «Акваріум» відіграв концерти в Херсоні, тій же Одесі, Дніпрі, Харкові і двічі – в Києві. Перший серпневий виступ в Україні відбувся у Маріуполі.За два дні до Одеси був концерт у Миколаєві. Вже сьогодні «Акваріум» грає у Вінниці, а далі на нього чекатимуть Житомир, Біла Церква та Чернігів.

Гребенщиков – один з небагатьох російських виконавців, що не припиняв свою концертну діяльність в Україні від початку війни на сході. За весь цей час було перенесено лише концерти, заплановані на кінець 2018 року. Причиноюстало введення воєнного стану в Україні. Ім’я артиста внесено в «білий список» діячів культури, що виступили проти політики Путіна в Україні і підтримали територіальну цілісність нашої держави.