Економіст: Хотілося б сподіватися на те, що цей транш МВФ буде останнім. Але поки що це мрія
04.09.2019 13:35

Україні потрібен наступний транш МВФ. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів директор Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна Дмитро Боярчук.

Коментуючи заяву міністра фінансів Оксани Маркарової про те, що майбутня програма з МВФ може стати останньою для України, експерт зазначає наступне: «Якщо економіка росте, платіжний баланс в здоровому стані, тоді дійсно немає потреби залучати валюту. МВФ працює з країнами, у яких серйозні проблеми. Останніх півроку-рік у нас досить непогані тенденції: валютні резерви ростуть, заробітчани перераховують багато коштів, нерезиденти купують українські борги, гривня укріплюється. Якщо немає проблем з валютними коштами, то підтримка МВФ нам дійсно не потрібна».

«Хотілося б сподіватися на те, що цей транш буде останнім, але поки що це мрія. Поки що якихось сигналів, що нам це більше не буде потрібно, немає. Нам потрібний наступний транш, наступний меморандум. Тому поки що працюємо з тим, що є. Чекаємо на приїзд місії, чекаємо, якою буде реакція, які будуть вписані зобов'язання і власне як вони будуть виконуватись», - додає експерт.