Кінець епохи NewsOne: Чайка розповів, як нацисти і комуністи прикриваються демократією
06.09.2019 10:20

Свобода слова в Україні існує, але вона не має нічого спільного з телеканалами, які займаються антиукраїнською пропагандою. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український журналіст, ведучий політичного ток-шоу «5 копійок» Роман Чайка.

Коментуючи інформацію про позбавлення ліцензії телеканалу NewsOne, наш співрозмовник зазначає наступне: «Свобода слова, журналістика, правда і інформація не мають не якого відношення до таких телеканалів. Тому, відповідно, тут важко оперувати такими поняттями, бо зазвичай нацисти, фашисти і комуністи прикриваються демократичними штучками, як тільки за них беруться. Класично, можемо згадати, як до європейської демократичної судової практики апелював комсомолець і комуніст Симоненко зразу після заборони Комуністичної партії судом України. Тому це не вперше і не в останнє».

За словами журналіста, свобода слова в Україні існує, незважаючи на те, що «молоденькі депутати від Зеленського намагаються закрутити гайки по-північнокорейські, по-руські або по-білоруські».

«Свобода слова існує, але вона не має нічого спільного ані з Медведчуком, ані з Шуфричем, ані тим більше з тими телеканалами, які займаються антиукраїнською пропагандою. Адже свобода слова - це свобода різних думок, в тому числі й опозиційних, альтернативних, але всі вони так чи інакше мають бути в руслі України», - пояснює Роман Чайка.

«Якщо антиукраїнська, тобто російська точка зору подається як “другая” точка зору, відповідно, тут мають працювати спецслужби, а не Нацрада з ТБ і радіомовлення, яка завжди розводить руками і бідкається, що у неї нема повноважень через те, що законотворець, тобто депутат, не прописав правильні процедури ліквідації ліцензії в тих ЗМІ, які здійснюють антидержавну і антиукраїнську політику. Тому сильного оптимізму стосовну цього засідання Нацради я не маю, але принаймні як прецедент це навіть дуже цікаво», - резюмував наш співрозмовник.