«Нормалізація стосунків» з РФ: політолог пояснила, чого насправді хоче Путін
09.09.2019 13:59

Росія поступово нав'язує Україні «нормалізацію стосунків» на своїх умовах. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповіла український політолог Олеся Яхно.

Коментуючи обмін полоненими між Україною і РФ, що відбувся в суботу 7 вересня, наша співрозмовниця зазначає наступне: «Ми отримали наших людей, які роками перебували у російських в'язницях. А що отримала Росія саме в рамках такого обміну? Росія зберегла обличчя з приводу рішення морського трибуналу, тому що у РФ насправді було зобов'язання звільнити моряків, ну і плюс Путін виторгував собі Цемаха».

За словами політолога, Росія поступово нав'язує Україні «нормалізацію стосунків» на своїх умовах.

«Путін, розмовляючи з Макроном, згадав про формулу Штайнмайєра, яку він, напевно, буде нав'язувати під час зустрічі Нормандської четвірки. До того ж, всі зараз заговорили про амністію, і я думаю, що питання амністії буде наступним після обміну», - каже експерт.

«Росія хоче уникнути міжнародних судів, позбутися санкцій і нав'язати формулу Штайнмайєра по Донбасу, щоб зберегти там свій контроль і реалізувати політичні кроки, намагаючись досягнути федералізації в Україні. А як бачать в Україні нормалізацію?.. Дуже хотілося б почути від української влади», - додає Яхно.