05.09.2005 18:49
Лидер Республиканской партии Украины Юрий Бойко подал в Печерский районный суд города Киева иск против премьер-министра Юлии Тимошенко за оскорбление чести, достоинства и деловой репутации. Основанием для представления иска стало распространения недостоверной информации относительно Бойко.

Как сообщает пресс-служба РПУ, «7 серпня 2005 року в прямому ефірі «5 каналу» Юлія Тимошенко заявила, що найвище керівництво держави, в тому числі, і керівник НАК Юрій Бойко здали національні інтереси України, через що склалася критична ситуація із забезпеченням країни газом. «Україна сьогодні пожинає плоди цього. А плоди – це просто колосальні обсяги газу, які були за безцінь віддані в рахунок за борги України там, де була зовсім інша процедура передбачена», – сказала Тимошенко.

Коментуючи це звинувачення, юрист, представник позивача Валерій Винокуров зазначив: «Ми вважаємо, що наведені вислови Тимошенко є негативною інформацією щодо Бойка, не відповідають дійсності та ображають його честь, гідність та ділову репутацію». Представник Бойка також вважає, що заява Тимошенко була спрямована на те, щоб у багатьох глядачів склалася думка, що під час перебування на посаді голови НАК «Нафтогаз України» Юрій Бойко порушував вимоги законодавства.

«Мета очевидна – зганьбити в очах багатьох людей ім’я порядного, законослухняного і чесного політика та державного службовця. Згідно зі статтями 3 і 28 Конституції України, людина, її честь і гідність визнаються найвищою соціальною цінністю, кожен має право на повагу», – сказав Винокуров”