Політолог: Після обміну полоненими ситуація на Донбасі лише погіршилася
16.09.2019 12:42

З Російською Федерацією треба говорити тільки з позиції сили. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог, історик і публіцист Олександр Палій.

За словами нашого співрозмовника, між Україною і Росією відбувся непропорційний обмін полоненими, тому вдалими наслідки цієї ініціативи назвати не можна.

«Україна віддає Росії реальних терористів і диверсантів, і отримує людей, які випадково поїхали в Росію до брата, до друга, до дівчини в Білорусь - тобто тих людей, яких не можна в пропорції один до одного міняти на терористів», - зазначає політолог.

Крім того, додає Олександр Палій, інтенсивність обстрілів з боку ворога на Донбасі лише зростає.

«Найменша кількість жертв з нашого боку, якщо аналізувати, була після того, як США вирішили надати Україні “Джавеліни” - і після цього у нас майже півроку була відносно спокійна ситуація на фронтах. Це свідчить про те, що з РФ треба говорити з позиції сили, тоді це найкраще працює. А що зараз? За один день 8 поранених і один вбитий. Тобто це, навпаки, дуже нехорошій результат», - констатує експерт.