Політолог розповіла, чому нинішній форум YES можна назвати «трошки дивним»
16.09.2019 13:05

Нинішній саміт YES був присвячений щастю, і це трохи дивно. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповіла український політолог Олеся Яхно.

За словами нашої співрозмовниці, на відміну від попередніх форумів, присвячених обговоренню конкретних проблем, включаючи стосунки у трикутнику Україна-Росія-Захід, нинішній саміт YES був присвячений щастю, і це трохи дивно.

«Адже щастя - це більш емоція, ніж постановка якогось конкретного питання. І на мій погляд, це певною мірою відображає підходи, які застосовує Україна на поточному моменті: коли ми хочемо створити емоцію, показати, що все прекрасно, але все-такі ця емоція у нас відрізняється від реального стану речей», - зазначає аналітик.

Також політолог звертає увагу на присутність на форумі бізнесмена Ігоря Коломойського.

«Йому вдалося привернути увагу, адже заява про те, що у нього «вічний мир» з Пінчуком і у нас в Україні немає олігархів, - це була така спроба створити позитивний образ і відмити репутацію», - додає Олеся Яхно.

Достатньо цікавим співрозмовниця видання називає і виступ Володимира Зеленського.

«Взагалі сам виступ був непоганий, я б сказала. Єдине, що прозвучало досить дивно, так це фраза про те, що злодій повинен бути не на Мальдівах, а на нарах», - каже експерт.

«Що стосується заяв Кучми, то, з одного боку, простежується бажання створити дуже позитивний фон, а з іншого - ми бачимо, що реалії трошки інші, я маю на увазі майбутню зустріч у Нормандському форматі. І от там Леонід Кучма заявив, що троє будуть сидіти проти одного, маючи на увазі Німеччину, Францію і Росію на майбутній зустрічі, які намагатимуться переконати Зеленського. Також варто звернути увагу на заяву Квасневського про те, що якщо Зеленський захоче «притягувати до відповідальності» - можливо, йшлося про заяву про Мальдіви і Порошенка - то це не буде сприйнято у світі», - додає політолог.