Фаріон: «Слуги» будуть валити все, що пов'язане з ростом українського духу
18.09.2019 12:30

Українці не демонструють сильного опору під час наступу чужинства - спочатку московського, а тепер ще й західного. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповіла народний депутат України Ірина Фаріон.

Коментуючи плани влади стосовно скорочення фінансування Українського інституту книги, наш співрозмовник зазначає наступне: «Це закономірна дія «Слуги народу», бо це не є слуги українського народу. Все, що вони робили до того, як стали так званою квазіполітичною партією, тепер виливається в їхню системну роботу. І це стосується не лише книговидання, а і Міністерства освіти. Хто став міністром освіти? Безграмотна людина, яка має диплом бакалавра».

За словами політика, завдяки тим законодавчим ініціативам, які свого часу були здійснені в Україні, вітчизняна книжка стала не тільки популярною, але ще й «категорією естетичною».

«Форуми, які сьогодні проходять по всій країні - в Києві, Черкасах, Луцьку, у Львові - демонструють, що книжка в українському суспільстві вийшла на передову позицію. Але «слуги» будуть валити все, що пов'язане з ростом українського духу, української свідомості і української культури. Чому? Тому що «слуги» - це є продукти «русского мира» і інструменти «русского мира». Саме їх було створено за часів совка, і неважливо, скільки їм зараз років, саме сьогодні вони повертають нас в цей «совок», - каже Ірина Фаріон.

«Українці не демонструють сильного опору під час наступу чужинства. Якщо спочатку вони тупо лягали під Москву, то тепер вони лягають під інше чужинство - під англійську версію. Нехай для нас це буде ще одним уроком. Я не сумніваюсь, що ми вистоїмо, але чергова хвиля московської літератури ще накриє Україну. І це руками передусім слуг московського народу чи ще якогось іншого, але ж ніяк не українського», - резюмувала наша співрозмовниця.