06.09.2005 15:04
Отставка госсекретаря Президента Александра Зинченко вызвана разногласиями между двумя властными командами – Виктора Ющенко и Юлии Тимошенко. Об этом 5 сентября в прямом эфире программы «Подробности» (телеканал «Интер») заявил народный депутат Украины, первый заместитель председателя Республиканской партии Украины Юлий Иоффе.

Как передает пресс-служба РПУ слова Иоффе: «Це просто суперечності у владному оточенні вирвалися назовні, «з-під килима»», – сказал Иоффе.

Народний депутат вважає, що скандал між Зінченком і Порошенком став ще одним прикладом з поширеної останнім часом практики наклеювання ярликів. «Я однаково ставлюся і до Зінченка, і до Порошенка, не як до політиків, а як до людей. Ми давно знаємо один одного. Але я не можу не погодитися з Порошенком, що екс-Держсекретарю треба було сказати конкретно, навести факти. Тоді все було би зрозуміло», – сказав Іоффе.

Перший заступник голови РПУ також вважає, що парламенту не обов’язково розглядати цю ситуацію: «Розбори стосуються людей, яких парламент не призначав і не затверджував. Це Президентові слід розвести їх по кутах. Це дві команди, і я вважаю, що в цьому випадку Олександр Зінченко сильно підіграв Юлії Володимирівні Тимошенко».

Юлій Іоффе вважає абсолютно логічним те, що після звинувачень Зінченка народний депутат України Микола Мартиненко і Секретар РНБОУ Петро Порошенко звернулися до судо щодо захисту честі і гідності, «оскільки є презумпція невинуватості. Тепер Зінченко зобов’язаний в суді представити доказову базу», – сказав народний депутат.

Юлій Іоффе підкреслив, що Республіканська партія завжди виступала за вирішення подібних суперечок в судовому порядку. Він нагадав, що лідер Республіканської партії України подав позов про захист честі, гідності і ділової репутації до Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, яка звинуватила Юрія Бойка в зраді національних інтересів України під час керівництва НАК "Нафтогаз України"