Політолог: Зустріч Зеленського і Трампа проходитиме в несприятливих для України умовах. І ось чому
23.09.2019 12:06

Головним завданням для Зеленського під час зустрічі з американським колегою буде не сподобатись Трампу, а не зруйнувати двопартійну підтримку України в США. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів кандидат політичних наук, політичний експерт, журналіст Євген Магда.

На думку політолога, зустріч Володимира Зеленського і Дональда Трампа проходитиме в несприятливих для України умовах.

«Все тому, що в США розгортається скандал навколо начебто слів, які сказав Трамп Володимиру Зеленському в липневій телефонній розмові. І казати, що ця зустріч дозволить здійснити якийсь потужний дипломатичний прорив, я не візьмусь», - каже експерт.

За словами співрозмовника видання, зустріч президентів України і США 25 вересня буде «однією з зустрічей Трампа і Зеленського в умовах перебування на сесії Генеральної асамблеї ООН».

«Це максимум годинне спілкування, під час якого можна хіба що познайомитися, скласти уявлення один про одного, і не більше. Тому ілюзій на цю тему, я думаю, бути не повинно», - констатує Євген Магда.

«У Трампа більше досвіду, ніж у Зеленського, він довше перебуває на президентській посаді. Я б сказав, що головним завданням для нашого президента буде не сподобатись Трампу, а не зруйнувати двопартійну підтримку України в США, бо руйнування цієї підтримки матиме для нас надзвичайно негативні наслідки. Таким чином, ситуація нагадуватиме ситуацію про суд, де кожне ваше слово може бути використано проти вас. Це варто розуміти, в тому числі і Володимиру Зеленському», - резюмував наш співрозмовник.