Слуга народу Іван Шинкаренко: Україна все одно отримає фінансову допомогу від США
24.09.2019 22:25

Депутат від політичної партії «Слуга народу» наразі перебуває у Нью-Йорці (США), де проходить 74-та сесія Генеральної Асамблеї ООН, та зустрічається з високопосадовцями. За його словами, у всіх новинах на всіх телеканалах США згадують Україну. Це свідчить про важливість нашої країни для Сполучених Штатів.

«Вчора відбулась зустріч в Atlantic Council з представниками Уряду США, впливовими американськими експертами та десижен мейкерами з українських питань в США.

В спілкуванні з ними ми почули запевнення щодо підтримки курсу України на розвиток, запевнення у повній підтримці Сполученими Штатами України, а також продовженні санкцій проти Росії.

Зокрема нас запевнили, що Україна отримає окрім запланованої фінансової підтримки обсягом 390 мільйонів доларів отримає ще додаткову допомогу у новому фіскальному році», - зазначив пан Шинкаренко на своїй сторінці в соціальній мережі.

Раніше президент США Дональд Трамп погрожував Україні припиненням фінансової допомоги, але сенатори та конгресмени розкритикували таке рішення, аргументуючи стратегічною необхідністю підтримати Україну у боротьбі з російською агресією.

Коментуючи ситуацію з Україною в США, нардеп від «Слуги народу» Іван Шинкаренко також повідомив, що американські високопосадовці та експерти не радять українській владі робити кроки напрвлені на втручання у передвиборну кампанію США-2020.