Політолог: На НАБУ «повісили» сільських прокурорів. Нічим добрим це не закінчиться
25.09.2019 09:57

В народі раніше безрезультатні дзвінки називали дзвінками в рейку, а зараз до них ще додадуться і дзвінки в НАБУ. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політичний експерт, директор Школи відповідальної політики Андрій Юсов.

На думку співрозмовника видання, заклик Володимира Зеленського боротися з корупцією і повідомляти про будь-які корупційні дії в НАБУ схожий на «маніпуляції з боку команди президента і на зловживання довірою громадян».

«В народі раніше безрезультатні дзвінки називали дзвінками в рейку, а зараз до них ще додадуться і дзвінки в НАБУ. Насправді вже і НАБУ дало коментар щодо цього заклику. Адже для органа, який займається тільки вип-корупцією, шквал дзвінків від громадян нічим не закінчиться, а лише ускладнить роботу агентства», - зазначає експерт.

Андрій Юсов нагадує про те, що чиновники, сільські прокурори і судді не є об'єктом роботи НАБУ.

«І найприкріше в цій ситуації те, що пояснення від НАБУ суспільство почує значно менше, ніж таку безвідповідальну заяву Зеленського, рівень довіри до якого сьогодні сягає, як кажуть соціологи, досі за 70%. А це означає, що багато українців його слова сприймають за чисту монету і починають сліпо виконувати його рекомендації. І подібне може призвести до розчарування, недовіри, і, можливо, до нічим не обґрунтованої недовіри до НАБУ», - резюмував директор Школи відповідальної політики.