«Якщо б ще не було тієї дівчинки зі Швеції»: політолог розповів, що думає про виступ Зеленського у Нью-Йорку
26.09.2019 12:06

Нью-Йоркське турне Зеленського відбулося на «4» зі всіх можливих 5 балів. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політичний аналітик Олександр Кочетков.

За словами нашого співрозмовника, виступ українського президента Володимира Зеленського під час цьогорічної Генасамблеї ООН у Нью-Йорку можна назвати «блискучим», але наскільки промова була корисною для України - це питання.

«У всіх наших керівників завжди було дуже добре зі словами, в той час як зі справами - не зовсім. І Володимир Зеленський, мабуть, чемпіон щодо слів. Він артист, у нього чудові спічрайтери, вони пишуть дуже розумні, дуже емоційні тексти. Якщо б ще не було тієї маленької дівчинки зі Швеції, то всі б розмовляли про виступ Зеленського. Блискучий виступ. Питання: що далі?», - зазначає експерт.

Олександр Кочетков називає ООН-івські виступи «певним ритуалом, що країні не дає абсолютно нічого».

«Ніяких серйозних домовленостей не було і не могло бути. Це виключно установчі зустрічі. Більш-менш серйозна розмова була з Дональдом Трампом, і це тільки тому, що було певне підґрунтя - Байден. Це насправді і привернуло увагу світу безпосередньо до України, яка опинилася на шпальтах всіх відомих потужних видань», - констатує політолог.

«В той же час, знайомство Зеленського з лідерами інших країн відбулось чудово. Він позиціонував себе як незвичайного керівника України - держави, де суспільство бере владу у свої руки, і де є такій керівник, який набрав проти діючого президента 73%. Всім було цікаво, що ж це за особа така. А Зеленський вміє подобатися, він дуже щиро посміхається, справляє дуже гарне враження», - додає експерт.

За словами нашого співрозмовника, поки що зарано говорити про те, чи зміг Зеленський використати цю ситуацію на користь України.

«Принаймні він намагався бути корисним для США, і будемо сподіватися, що це буде мати наслідки», - каже аналітик.

«Як на мене, то це турне відбулося на «4» зі всіх можливих 5 балів. Але ми всі розуміємо, що головне - події в Україні, а не навколо неї», - резюмував експерт.