Чи варто хвилюватися через те, що Зеленський із чемності піддакував Трампу
27.09.2019 11:19

Після оприлюднення стенограми розмови Зеленського з Трампом інші президенти США будуть 5 разів думати перед тим, як відверто обговорювати подібні речі. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог, історик і публіцист Олександр Палій.

На думку нашого співрозмовника, Україні зовсім не слід хвилюватися через оприлюднення стенограми телефонної розмови Володимира Зеленського і Дональда Трампа.

«Мені здається, що після цього випадку інші президенти США вже будуть 5 разів думати перед тим, як відверто висловлювати подібні речі. Багато хто в Штатах підозрює Трампа у тому, що він намагається перед виборами втопити конкурента. Ну, це проблема американська», - зазначає політолог.

За словами аналітика, з точки зору України, ніяких великих проблем в цій розмові немає.

«Зеленський із чемності фактично піддакував тому, що казав Трамп. Не зовсім етичним було висловлювання нашого президента щодо генпрокурора. Воно, можливо, і відповідає дійсності, але ж у нас правоохоронна система відділена від інституту президента в силу механізму стримування противаг і розподілу влади», - пояснює Олександр Палій.

В той же час, додає політолог, по відношенню до Меркель слова Зеленського щодо допомоги з боку ЄС прозвучали не зовсім справедливо.

«Якщо Макрон ще не встиг багато чого зробити, то принаймні дипломатичну роль Меркель у регулюванні конфлікту та підтримці санкцій недооцінювати не можна», - зазначає наш співрозмовник.

«Але, звичайно, якщо говорити про суто фінансові затрати на підтримку оборони України, то Німеччина і Франція, на відміну від США, дійсно не виділяли кошти саме на безпекову підтримку. В той же час, не можна заперечувати, що Україна отримувала певні кошти від ЄС. Але підтримка України - це одне, а підтримка безпекових зусиль, які є важливіші для нашого виживання, це інакше», - резюмував Олександр Палій.