Борис Приходько – приклад беззаконня, тотального «рішалова» і «договорняків», - ЗМІ
01.10.2019 14:33

Одіозний банкір Януковича та подільник Гонтарєвої у справі розкрадання державного майна в особливо великих розмірах (більше 2 млрд. гривень), а нині народний депутат Борис Приходько ігнорує та порушує українське законодавство, хоча мав би, зважаючи на свою посаду його дотримуватися і бути прикладом для інших громадян. Зауважимо, що це абсолютно не нова, а цілком закономірна для нього практика. І немає жодного значення на якій посаді пан Приходько перебуває та чим займається, стверджує Інтернет-видання «Аргументум».

«З останнього ігнорування – це його нещодавні систематичні неявки до Дарницького суду, якраз по справі розкрадання 2 млрд. гривень. Але якщо проаналізувати його минулу, так звану судову практику, а по факту тотальне «рішалово» та «договорняки», то це наштовхує на роздуми і однозначні відповіді, чому ж все таки це відбувається. І відповідь може бути наступна: у справі по розкраданню держмайна Борис Приходько поки що не домовився із суддями, а також іншими своїми подільниками і вочевидь цей процес нині активно триває.

Приміром, якщо поглянути на оскарження Борисом Приходьком його звільнення з посади заступника голови НБУ, то позов подано більше ніж через рік після звільнення. Цим самим було порушено термін позовної давності. Проте, судом першої інстанції поновлено пропущений строк на оскарження та відкрито провадження у справі. Інший випадок стався вже у 2019 році, коли Борис Приходько програв вибори на 210 окрузі, але потрібно було за всяку ціну оголошувати себе депутатом, щоб отримати депутатську недоторканість та не опинитися у в’язниці по цій самій справі розкрадання державного майна.

Тут пан Приходько знову порушив строки позовної давності і подав заяву до суду після 2-3 тижнів після дня голосування, хоча аналогічні позови подаються не пізніше, ніж за 2 дні до дня голосування (йшлося про оскарження, що стосується списку виборців). Тож і у цьому випадку, суд, мов під копірку, заплющив очі на це кричуще порушення і проголосив пана Приходька депутатом, попри вибір людей, які у своїй більшості його не підтримали», - пише видання.

«Отже, аналізуючи ці випадки, можемо робити висновок про систематичність таких дій як з боку пана Приходька, який подає судові позови із значним запізненням так і зі сторони суддів, які заплющують на це очі і дивним чином, попри здоровий глузд і виконання норм закону, дивним чином виносять рішення на користь Приходька.

Тож якщо зараз представники нової влади не візьмуть це під контроль, то ризикуємо отримати ще одне рішення на користь Бориса Приходька, який зараз робить все можливе, аби уникнути відповідальності», - резюмує «Аргументум».