Бала про брифінг Зеленського: Виходить, що українських військ на Донбасі теж не має бути?..
02.10.2019 11:31

Якщо під час зустрічі у Нормандському форматі з подання Росії буде підписано якийсь важливий документ, то можна буде казати про державну зраду. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

За словами співрозмовника видання, підписавши так звану «формулу Штайнмайєра», Україна пішла на поступки Росії.

«Нагадаю, що росіяни не хотіли зустрічатися у Нормандському форматі і поставили вимогу щодо цієї «формули». За великим рахунком, саме під час зустрічі у Нормандському форматі будуть намагатися втілити якесь важливе підписання. І якщо це відбудеться, то можна буде казати про державну зраду», - зазначає Бала.

На думку політолога, головним у всій цій історії є питання виборів на Донбасі.

«Чим більше ми починаємо говорити про вибори і обговорювати їхнє проведення, тим більше допомагаємо Росії досягнути основної мети - зробити вигляд, що вона там ні до чого і що її там немає. Навіть на брифінгу Зеленський жодного разу не сказав, що треба виводити саме російські війська та російських найманців. Він говорив абстрактно про якихось військових. Тобто, виходить, що українських військ там теж не має бути?..», - додає аналітик.