Завдання нової влади – заглушити в Україні посткомуністичний синдром
09.10.2019 09:00

Чи зміниться вектор руху України щодо до Європи - це дуже складне питання, тому що однозначної відповіді, на жаль, немає. Таку думку висловив кореспонденту From-UA відомий український артист Богдан Бенюк.

«Той посткомуністичний синдром у нас сидить дуже потужно, і вибратися з цього російського болота, з їхньої ідеології, надзвичайно складно», - додає він.

На думку нашого співрозмовника, бажання України увійти в Європу виявляється в багатьох питаннях: в питаннях досвідченості, знань мов, в питанні громадянської позиції по відношенню до своєї держави. Але є надзвичайно важливий комплекс речей, які нас гальмують і тягнуть назад.

«Я думаю, що, на жаль, пройде ще ціле покоління, якщо не буде мінятися вектор руху нашої держави, адже невідомо, як вона буде рухатися. Ми ж до кінця не знаємо, що заявила нова команда, яка прийшла до влади, і як вона буде себе поводити, бо ті речі, які йдуть від них, очільників всіх, різних рівнів, вони говорять про нестабільність, або про не знання, або про ще якісь речі, які не дають конкретизації вироблення стратегії. І тому це дуже складне питання», - вважає артист.

Бенюк підкреслив, що хотів би мати однозначну відповідь в бік руху до Європи, але поки що цього немає.

«Нещодавно ми повернулися з Польщі, де грали виставу, і те, що в тій країні відбувається, як там себе люди поводять, які вони духом, то це велика різниця, не дивлячись на те, що там кордон перетнув — і все, це ж дуже близько. Але ця близькість не означає близькість розуму. Це дуже важлива річ», - резюмує інтерв'юер.