08.09.2005 17:35
В связи с политическим кризисом и формированием нового правительства лидер Гражданского форума „Объединим Украину” Леонид Кравчук сделал заявление, текст которого приводим ниже на языке оригинала

„Після перманентних криз та конфліктів у помаранчевій команді Президент України Віктор Ющенко відправив уряд у відставку, звільнено багатьох інших високопосадовців. Все це стало наслідком помилкової кадрової політики Президента, відсутності стратегії розвитку держави. Україна знову опинилася перед вибором, загрозами і небезпекою. З усього видно, Президент став заручником олігархічних і сімейних кланів. Він не є самостійною і самодостатньою фігурою. А тому марно сподіватись на його здатність сформувати професійний і патріотичний уряд. У цій ситуації Громадянський форум «Об’єднаймо Україну» пропонує Верховній Раді України проголосувати за негайне впровадження в життя конституційної реформи, що дозволило б парламенту приступити до формування нового українського уряду.

Президент своїми попередніми кадровими призначеннями переконливо довів неспроможність керувати 47-мільйонною державою, тому сьогодні Верховна Рада як вищий законодавчий і представницький орган має перебрати на себе формування виконавчої гілки влади, внісши відповідні зміни щодо термінів повного запровадження проголосованих у грудні минулого року змін до основного закону. Це буде цілком конституційне і адекватне нинішній ситуації рішення.”