Правозахисник розповів, чому Кононенку вдалося виїхати з України, а Гладковському - ні
18.10.2019 11:43

Пашинський і Гладковський через свою токсичність не можуть розраховувати на підтримку людей ані всередині України, ані ззовні. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів правозахисник, член правління Української Гельсінської Спілки Володимир Чемерис.

На думку нашого співрозмовника, затримання соратників екс-президента Петра Порошенка свідчать про стрімке падіння рейтингу Володимира Зеленського.

«Спроби колективних виїздів, мабуть, пов'язані з інформацією про те, що представники нової влади вирішили затримати соратників Порошенка. Але чому власне тільки зараз?.. Я думаю, тому що рейтинг Зеленського почав стрімко падати. Враховуючи величезний запит суспільства на розслідування справ попередньої влади, команда Зеленського вирішила піти на такі кроки, як затримання Пашинського, а тепер і Гладковського», - зазначає експерт.

В той же час, правозахисник звертає увагу на те, що екс-нардепу Кононенку, на відміну від Пашинського і Гладковського, вдалося виїхати за межі країни.

«Чому це відбувається? Очевидно, ті ж Пашинський і Гладковський через свою токсичність не можуть розраховувати на підтримку людей ані всередині України, ані ззовні. В той же час, представники нової влади залежать від зовнішніх факторів управління Україною. І, очевидно, ці зовнішні фактори сказали нашим силовикам, що певних людей чіпати не можна. Серед них, скоріш за все, Порошенко і той же пан Кононенко», - припускає співрозмовник видання.