Ярослав Дубневич назвав причину політичної травлі з боку генпрокурора
21.10.2019 18:48

Народний депутат Ярослав Дубневич в коментарі програмі ТСН пояснив, що подання генпрокурора Рябошапки проти нього є політично вмотивованим та пояснив причини такої поведінки з боку влади.

«Вже за нової влади на мене, як і на інших депутатів, що не входять до правлячої партії пробували чинити тиск, аби «отримати правильні рішення». Як раніше приходили вказівки з Банкової, які ми не виконували, так і тепер приходять. Я на таке не реагую і нічиїх вказівок не виконую. Саме тому і не підтримував закон про реформування вищого суду. Як наслідок, маємо це безглузде подання від генпрокурора», - пояснив нардеп.

Його колеги по фракції так само заявили, що такі дії Генеральної прокуратури є нічим іншим, як черговою спробою «дресирувати депутатів».

Представники депутатської групи "За майбутнє" поки що в діях прокуратури бачать лише спроби тиску.

"Нас обурює ситуація, коли виявляється, що за результатами нашого голосування або неголосування раптом можна, як в старі добрі часи, залякувати депутатів кримінальною відповідальністю за неіснуючі злочини», - прокоментував Тарас Батенко.

Нагадаємо, в п’ятницю, 18 жовтня, Генпрокуратура зробила подання на Верховну Раду щодо зняття недоторканності з Ярослава Дубневича. Руслан Рябошапка особисто закликав Раду дозволити притягнути до кримінальної відповідальності чинного нардепа. Справа, за словами генпрокурора, стосується корупції в "Укрзалізниці" і розкраданні 93 млн 277 тис. грн. Генеральна прокуратура готує повідомлення про підозри в двох епізодах.

Зазначимо, раніше українські ЗМІ повідомляли, що проти братів Дубневичів політичні опоненти готують замовні матеріали в медіа, аби дискредитувати репутацію нардепа та його брата.