Танкер «Мрія» — тест на правосуддя: громадськість очікує на скасування арешту судна, - ЗМІ
25.10.2019 13:10

Ось уже другий місяць команда, судновласники, їхні представники та члени сімей борються зі свавіллям херсонських та кримських силовиків, котрі захопили український корабель «Мрія». Останні два тижні вся увага громадськості регіону прикута до Херсонського міського та апеляційного судів, де розглядаються відповідні клопотання про скасування арешту сумнозвісного корабля «Мрія», повідомляє Інтернет-видання «Аргументум».

Як би прокуратура АРК, СБУ із прикордонниками не старалися затягнути процес, залякати суддів та членів команди, перші, хоч і маленькі, перемоги вже є. Так, в середу і четвер судді Херсонського міського суду відхилили безпідставні та штучні клопотання прокурорів про відводи суддів, які розглядають питання про скасування арешту корабля, зазначає видання.

«Всі члени команди, їхні близькі, представники судновласника та фрахтувальника з нетерпінням очікують засідання з приводу скасування арешту судна, яке відбудеться 29.10 в Херсонському міському суді. Вся надія на право і закон!

Цікаво, що саме в цей час в Києві в приміщенні Конгрес-холу готелю «Президент» буде проходити з’їзд делегатів Ради суддів України, де будуть обиратися кандидати до Конституційного суду України. Відомо, що найдостойніші кандидати в КСУ знайшлися і від Херсонській області. Тому, всі небайдужі до долі українського судна «Мрія» будуть з особливою увагою і пошаною слідкувати за новинами та особисто підтримають земляків від Херсонщини в Києві на з’їзді з надією на успішне зайняття ними такої важливої посади як суддя Конституційного Суду. Тільки гідні і найкращі можуть захистити право і правосуддя і не допускати грабежу та безкарності!» - йдеться в повідомленні.