ЗМІ: Виробника курятини «Епікур» звинуватили у «скотському» ставленні до споживачів
29.10.2019 11:49

Представники міжнародного громадського руху «Громадський контроль» підтвердили серію масштабних рейдів в супермаркетах України, стверджує Інтернет-видання «Аргументум».

Вони поінформували, що їх акція є реакцією на ганебну та нахабну маніпуляцію фактами, до якої вдалася Володимир-Волинська птахофабрика ( виробник курятини «Епікур»).

«Замість того, щоб вибачитися перед споживачами за порушення технологічних норм виробництва та наражання на небезпеку як людей, так і тварин, «Володимир-Волинська» птахофабрика ховається за шаблонними відмазками, типу «кроваві відходи» з їх виробництва – діло рук їх конкурентів, які начебто розпочали інформаційну кампанію після того, як виробник курятини “Епікур” зареєстрував петицію проти застосування антибіотиків під час виробництва.

По-перше, на місці піарників «Володимир-Волинської» птахофабрики ми б навіть не згадували про цю безжалісно провальну петицію, яку підписало менше людей, аніж працює в групі компаній Добкіних. Петиція, оприлюднена ще 5 вересня, набрала за цей час лише 989 підписів із 25 000 необхідних, а це смішні 4%.

По-друге, «Володимир-Волинська» птахофабрика почала звинувачувати у своїх «гріхах» всіх крім себе ще з серпня поточного року (перед петицією), коли у ЗМІ з’явилася інформація про отруєння сальмонелою, яка була в курятині «Епікур», - йдеться у зверненні активістів.

Вони нагадали, що впродовж місяця виробник курятини «Епікур» так і не визнав факт забруднення довкілля своїми кривавими відходами і замість цього розповсюджує у ЗМІ недостовірну інформацію про начебто відповідність виробничо-технологічного циклу нормам законодавства.

«Той факт, що «Володимир-Волинська» птахофабрика зливає криваві відходи зафіксували місцеві жителі, інспектори і журналісти. Прокуратура повідомила, що за даним фактом відкрила кримінальне провадження. Нині на підприємстві здійснюються перевірки.

І це офіційна інформація органів влади. Тож, викладена в заяві «Володимир-Волинської» птахофабрики інформація про відповідність виробничо-технічного циклу нормам чинного законодавства – є відвертою брехнею», - наголосили в громадській організації.

«Ми, представники громадського руху «Громадський контроль» наголошуємо на тому, що виробник курятини «Епікур» продовжує ставитися до споживачів та до партнерів, якими є торговельні мережі, як до скота, згодовуючи їх непотребом та «фейками». І цей факт ще раз підтверджує правильність наших рішень щодо проведення рейдів і демонстративного знищення продукції «Епікур» в супермаркетах», - резюмували активісти.

«Аргументум» нагадує, що місцеві активісти зафільмували потік викидів рідких відходів червоного кольору на території Володимир-Волинського району. Нечистоти ведуть до відстійників ПрАТ «Володимир-Волинська птахофабрика».

Жителі району стверджують, що відходи потрапляють у підземні води і через місцеве озеро забруднюють навколишнє середовище, загрожуючи життю та здоров'ю.

«Після купання в цьому озері почали хворіти люди, і воно не є дивним, так як всі ці відходи стікають прямо в землю. Звідти можуть потрапляти в ґрунтові води і вести до озера», – каже житель Володимира-Волинського Тарас Сватко.

Важно! Материал подготовлен на основании актуальных научных и медицинских исследований и носит исключительно информационный характер. Данная информация не может быть основанием для установки диагноза или лечения. Если у вас проблемы со здоровьем, для установки диагноза обязательно обратитесь к врачу.