Війна на Донбасі: чому насправді ЗСУ залишаються на ділянці №3 «Петрівське»
04.11.2019 11:19

ЗСУ мають виконувати постанови свого Уряду і вказівки Головнокомандувача. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український військовий діяч, генерал-полковник Анатолій Лопата.

Коментуючи рішення штабу ООС «не реагувати на пропозиції «ДНР» почати 4 листопада відведення військ в районі Петровського, наш співрозмовник зазначає наступне: «Перш за все, варто пам’ятати про те, що цей конфлікт сьогодні не є конфліктом України з сепаратистськими угрупуваннями «Л/ДНР». Це конфлікт між Росією та Україною. У нас є одне велике завдання - захистити територіальну цілісність нашої держави. І якщо нам пропонують переговорний процес з сепаратистами, то це значить, що РФ хоче нібито узаконити наші політичні стосунки з керівництвом цих донецьких і луганських об'єднань».

На думку експерта, Україна не має вести переговори з угрупуваннями «Л/ДНР».

«Це питання лежить в площині політичних вподобань російської Думи і нашого парламенту насамперед, в стосунках президента України Зеленського і Володимира Володимировича. ЗСУ насамперед мають виконувати постанови свого Уряду, вказівки Головнокомандувача. Немає ніяких передумов для того, щоб вести переговори з цими угрупуваннями», - резюмував аналітик.