13.09.2005 09:38
Партия "Народный Рух Украины за единство" призывает политические силы Украины объединить свои усилия для того, чтобы отстранить на выборах 2006 года действующий режим от власти. Об этом сказано в поступившем в редакцию From-UA заявлении партии по поводу последних событий, связанных с отставкой премьер-министра Украины и объявленных Президентом новых принципов формирования системы власти. Текст заявления приводим на языке оригинала.

"Події першої декади вересня 2005 року пов’язані із корупційним скандалом, наступною невмотивованою відставкою уряду, оголошення Президентом нових засад формування уряду і системи влади в цілому і, нарешті, сама кандидатура запропонованого майбутнього прем’єр-міністра, завершують, у повному обсягу відродження системи влади, створеної Л. Кучмою в інтересах космополітичної олігархії.

Широка підтримка в суспільстві стихійно сформованих вимог Майдану, а також сама постать прем’єр-міністра Ю. Тимошенко, як особистого ворога Л. Кучми, не дозволили в повній мірі реалізувати закулісні домовленості між Л. Кучмою і В. Ющенком при передачі йому влади в кінці минулого року.

Унікально стрімка девальвація передвиборчих гасел команди Ющенка і заміна голови уряду свідчать про те, що так звана „народність і „проукраїнськість” чинного Президента є лише прикриттям його реальної мети - через механізми прискореної міжнародної інтергації (одночасно на Захід і на Схід), а також цінової „шокової терапії” фактично ліквідувати українську незалежність в інтересах міжнародних космополітичних олігархічних угруповань.

Усвідомлюючи реальну небезпеку, яка нависла над українським народом, ми закликаємо всі патріотичні сили держави об’єднати свої зусилля, щоб через вибори 2006 року цей режим спільними зусиллями був відсторонений від влади.

Влада в Україні має належити українському народу. Слава Україні!"