Київська «Свобода» вимагає не допустити продажу землі
14.11.2019 15:17

За ініціативою депутатів фракції «Свобода» Київрада ухвалила звернення до парламенту, до президента та Кабміну з вимогою не допустити продажу сільськогосподарської землі. Про це стало відомо під час засідання Київради в четвер, 14 листопада.

Фракція «Свобода» ініціювала проєкт рішення Київради щодо звернення київських депутатів до Верховної Ради, президента та Кабміну з вимогою заборонити продаж землі.

«Вчора Верховна Рада України з випадковою більшістю випадкових людей, для яких головне в житті – «зелень», зробила жахливий злочин проти української нації. Цей злочин можна порівняти з відмовою від ядерної зброї в 1994 році, коли нам розповідали, що здамо ядерну зброю та більше ні з ким не воюватимемо. Однак ми відмовились та отримали війну й окупацію. Так само минула приватизація, роздача ваучерів, коли всі кошти народу отримали олігархи», – розповів депутат від фракції «Свобода» Юрій Сиротюк.

За його словами, подібні звернення підтримали десятки міських та сільських рад по всій країні.

«Вчора 240 злочинців з трибуни ВР розповідали: нумо продаймо землю українцям! Насправді вони віддають землю латифундистам і олігархам», – підсумував київський обранець.

Після тривалого обговорення за цей проєкт рішення проголосували 75 депутатів, тобто рішення було ухвалено.

Нагадаємо, що 13 листопада Верховна Рада проголосувала в першому читанні законопроєкт про відкриття ринку землі.