13.09.2005 12:54
Фракция Партии регионов «Регионы Украины» в связи с формированием нового Кабмина, решила сделать заявление, текст которого приводим ниже на языке оригинала:

"Заява депутатської фракції Партії регіонів "Регіони України" у Верховній Раді України

9 вересня 2005 року відбулося засідання фракції "Регіони України", в якому взяв участь Голова Партії регіонів Віктор Янукович.

На засіданні ухвалено такі рішення:

Фракція Партії регіонів "Регіони України" не бере участь у формуванні нового Кабінету Міністрів України. Відповідно до рішення з'їзду Партії регіонів, партія та її представництво у парламенті - фракція "Регіони України" перебувають в опозиції до діючої сьогодні в Україні державної влади.

Водночас фракція "Регіони України", діяльність якої спрямована на розвиток Української держави та яка представляє у Верховній Раді найпотужнішу опозиційну партію України - Партію регіонів, усвідомлюючи свою відповідальність перед мільйонами виборців,

беручи до уваги масштабність та глибину системної політичної та економічної кризи, що загрожує Україні внаслідок непрофесійних дій частини посадових осіб виконавчої влади,

не буде ставати на заваді процесу формування нової виконавчої влади та чинити спротив Президенту України Віктору Ющенку в його намаганні зупинити процес сповзання країни в прірву кризи.

Уповноважений представник депутатської фракції "Регіони України" бере участь у обговоренні тексту Декларації про співпрацю між Кабінетом міністрів України та фракціями Верховної Ради України "Порозуміння заради майбутнього". Фракція внесла пропозиції щодо удосконалення документу, а саме:

- припинення політичних репресій та переслідування опозиції в Україні;

- безумовне запровадження політичної реформи;

- проведення дострокових виборів до Верховної Ради України та інші пропозиції".