За ініціативи «Свободи» Київрада ухвалила виділення з бюджету міста 10 тис. грн на народження дитини
18.11.2019 11:46

Київрада ухвалила за основу проєкт рішення ВО «Свобода» щодо виділення з міського бюджету матеріальної допомоги при народженні дитини у розмірі 10 тисяч гривень. Про це стало відомо під час засідання Київради у четвер, 14 листопада.

Проєкт рішення фракція «Свобода» розробила для поліпшення демографічної ситуації в столиці.

«Всупереч розбудові, міграційний приріст, економічна привабливість столиці, соціально-демографічна ситуація в місті Києві невтішна: сім’ї, особливо молоді, стикаються з багатьма проблемами, однією з яких є нестабільність доходів і, як наслідок – невизначеність майбутнього. Саме тому виникла ідея розробити проєкт рішення щодо надання матеріальної допомоги у розмірі 10 000 грн на кожну дитину одному з батьків або опікуну», – заявив депутат Київради, голова Київської міської організації ВО «Свобода» Петро Кузик.

За його словами, таке рішення доповнить матеріальну допомогу при народженні дитини від держави ще й коштами київського бюджету.

«Наш проєкт взято за основу, працюємо далі, щоб молоді сім’ї столиці мали змогу отримувати не тільки допомогу з Держбюджету, але й з бюджету міста Києва, бюджету нашої територіальної громади!» – резюмував депутат Київради.

Нагадаємо, що в четвер, 14 листопада, Київрада також підтримала проєкт рішення «Свободи» щодо звернення до Верховної Ради, президента та Кабміну про недопущення продажу української землі до проведення всеукраїнського референдуму з цього питання.