Генерал про трагедію в Балаклії: У нас дуже багато боєприпасів, яких нас активно позбавляють
18.11.2019 12:00

Боєприпаси - це можливість захищати Україну, а коли їх немає - обороноздатність падає. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів український військовий діяч, генерал-полковник Анатолій Лопата.

Аналізуючи причини нещодавньої трагедії в Балаклії, наш співрозмовник зазначає наступне: «По-перше, в Балаклеї є проблеми з загоранням твердопаливних двигунів до ракет ПТО. Хто за відповідає? Той, хто володіє цією зброєю, складом боєприпасів. І найперше - потрібно спитати з Міністерства оборони».

Експерт вважає, що зараз ми спостерігаємо «продовження тих тяжких випадків, які були на інших складах, і в тому числі і на Балаклеї в минулому».

«На сьогоднішній день вже є офіційна заява керівників Міноборони про те, що там немає загрози цивільному населенню. Все, що вже ми втратили - то ми втратили: в лікарні помер наш травмований військовослужбовець», - зазначає Анатолій Лопата.

В той же час, додає експерт, трагедія в Балаклеї - це не найтяжча проблема в Збройних силах України і у державі в цілому.

«У нас дуже багато було боєприпасів, від яких нас активно позбавляють, тому що боєприпаси - це можливість захищати Україну, свою державу. А коли немає озброєння і боєприпасів - потрібно їх шукати. Тоді наша обороноздатність падає. В цьому, звісно, хтось зацікавлений. Кажуть: “Кому это нада?”. Росії це і треба», - резюмував наш співрозмовник.