Як «покарати» українців з подвійним громадянством: політолог запропонувала 2 варіанти
19.11.2019 10:32

Коли в країні йде війна, ігнорувати питання подвійного громадянства не можна. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповіла директор Інституту практичної політики Богдана Бабич.

На думку нашої співрозмовниці, громадяни України повинні мати тільки одне громадянство.

«Відомо, що за законом українця можна позбавити громадянства лише в добровільний спосіб. Але цей момент треба якимось чином додумати до кінця. Або людина с купою паспортів автоматично має позбавлятися українського громадянства, якщо наявність іншого буде доведено. Або має бути прописана процедура погодження: якщо громадянин України має ще одне громадянство, то він має позбавлятися виборчих прав і можливості обіймати державні посади», - каже політолог.

За словами експерта, держава повинна раз і назавжди навести лад стосовно можливості українців мати подвійне громадянство.

«У нас це питання висить у повітрі, воно не узгоджене, і я гадаю, що вже час поставити тут крапки. Адже у нас, власне, ситуація з Донбасом, йде війна... А коли йде війна в країні, таких пом’якшуючих обставин не може бути, ми не можемо заплющувати очі на цей факт», - резюмувала Богдана Бабич.