Правозахисник: Зеленський вирішив взяти під контроль ДБР, тому в Бюро «заворушилися»
20.11.2019 11:07

Протягом минулих 5 років у суспільства накопичилося дуже багато питань щодо колишнього президента і його оточення. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів правозахисник, член правління Української Гельсінської Спілки Володимир Чемерис.

«Суть подання стосується перевищення повноважень колишнім президентом під час так званої судової реформи. Смисл цього втручання був у тому, щоб поставити під свій контроль, зокрема, Вищу Раду правосуддя. Ключовий орган в судовій системі України. Щодо Порошенка ДБР заявляло 13 різних справ, які стосуються, так чи інакше, президента України. І, звичайно, можна очікувати, що рано чи пізно якась справа повинна вже рушити з місця, тим більше, що колишній президент не любить ходити на допити в ДБР. Тому цього можна чекати», - зазначає експерт.

За словами правозахисника, протягом минулих 5 років у суспільства накопичилося дуже багато питань щодо колишнього президента і його оточення.

«Звичайно, що суспільство хоче отримати відповідь врешті-решт, чи були якісь зловживання, чи ні. Провести слідство і суд. І саме тому гасло кандидата Зеленського «прийде весна - саджати будемо» отримало велику підтримку. Але весна вже пройшла, і навіть петрушку не посадили, тому садити можна і восени», - каже співрозмовник видання.

На думку експерта, президент Зеленський хоче взяти під контроль силові органи, зокрема ДБР.

«Відповідний законопроект ухвалений у ВР, тому керівництво ДБР хоче показати, очевидно, такими справами, що врешті-решт почалися вже якісь дії відносно колишнього президента, що орган працездатний і що він може якимось чином розслідувати справи, в тому числі проти таки високих чиновників», - резюмував Володимир Чемерис.