Екс-міністр аграрної політики зробив гучну заяву щодо нового закону про землю
21.11.2019 16:40

У нас немає відкритого чи закритого ринку землі. У нас на сьогоднішній день є концепція: розпродати всю землю або сформувати правила для грамотної земельної політики. Про це в ексклюзивному інтерв'ю кореспонденту інтернет-видання Новини України — From-UA розповів член ВО “Свобода”, колишній міністр аграрної політики України Ігор Швайка.

Те, що сьогодні зробив парламент, і те, що сьогодні говорить президент, це є розбазарювання української землі по двом ключовим напрямкам. Перше — іноземцям, друге — по 200 тисяч гектарів землі в руки. Всі інші слова в поданих урядом законопроектах є ширмою. Політик акцентує увагу на тому, що прийняття закону про ринок землі обов’язково призведе до нового Майдану і той, що був у 2013-2014 році здаватиметься для багатьох «слуг народу» легкою дитячою прогулянкою в ясельній групі.

Швайка нагадує, що за свою землю українці віддавали життя і проливали кров протягом багатьох століть. Якщо хтось сьогодні захоче так нахабно її забрати, то це може стати спусковим гачком, але точно нічого доброго з цього не вийде для української нації.