Політолог пояснив, чому найважливіше для українців свято треба відзначати 1 грудня
22.11.2019 12:30

День Гідності та Свободи треба перенести на 1 грудня, зробивши цей день вихідним. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політолог, голова Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

На думку нашого співрозмовника, річницю Революції Гідності в Україні варто було б відзначати не 21 листопада, а 1 грудня.

«21 число — це все-таки день початку Євромайдану, і деякі громадяни вважають початком Революції гідності саме 1 грудня, коли вийшли сотні тисяч військових проти мільйона людей у Києві. І саме тоді вийшли студенти», - нагадує експерт.

За словами аналітика, День Гідності та Свободи - дуже велике свято для українців.

«Тим більше, що на цей день багато дат випало - ще Святого Михайла», - додає Бала.

На думку співрозмовника видання, святкування Дня Гідності та Свободи треба не тільки перенести на 1 грудня, але й ще зробити цей день вихідним.

«Адже 21 листопада припало цього року на четвер, далі - п'ятниця, робота… Але в будь-якому випадку, заходи, які відбулися вчора, я думаю, нагадують не тільки владі, але й і нам всім про гідність, про свободу - а це було головною рушійною силою тоді, в 2013 році», - каже Віталій Бала.