Ветеран АТО: Боротьба за незалежність - це не питання однієї революції
22.11.2019 13:17

Зараз відбувається достатньо швидке і агресивне розвернення України до Росії. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України — From-UA розповів ветеран АТО, волонтер Мирослав Гай.

«В першу чергу, ми маємо зрозуміти, що демократія - це процес пожиттєвий. Боротьба за незалежність - це не питання однієї революції, це питання щоденної роботи. І якщо ми хочемо зберегти результати Революції Гідності як однієї з найвидатніших подій за сучасну українську історію, то ми маємо щодня працювати на збереження її результатів і на розвинення їх», - зазначає експерт.

За словами волонтера, зараз відбувається достатньо швидке і агресивне розвернення України до Росії, що є загрозою скорочення надбань Революції Гідності.

«Це робиться і завдяки тому, що прийшли до влади люди, які мають протилежні погляди на Революцію гідності, на цей етап історії України і ще тому, що є високий вплив РФ. Росія в 2013 році спробувала розгорнути Україну, її геополітичний вектор розвитку і намагалася підкупити Януковича, пообіцявши йому 15 млрд доларів і заплативши 3 млрд. Після цього він прийняв рішення не підписувати Асоціацію з ЕС, і до речі, займався підготовкою відміни підписання цього документу. А юристом в Уряді Азарова тоді був саме пан Богдан. І ці люди, які зараз у владі, займають найвищі посади. Пан Єрмак, Богдан, той самий Труба під час Революції Гідності були в протилежному таборі», - констатує Мирослав Гай.

За словами волонтера, Революція Гідності «відсторонила» таких людей від влади і змусила їх тікати з країни.

«Той же Портнов був ініціатором прийняття законів 16 січня, які згодом отримали назву «диктаторські закони». Це калька законів РФ, які були спущені йому і які зараз введені в РФ: заборона на мітинги, мирні зібрання тощо. Зараз Україна опинилася в складній ситуації, а люди іншої, радянської закалки, які тільки-но прийшли - вони проросійські, вони схильні до простих методів, методів репресії», - додає наш співрозмовник.