Хто і навіщо винайшов «естонський велосипед» для Зеленського
27.11.2019 11:55

В європейських країнах неможливі ті фінти, які робить Володимир Зеленський в соціальній, економічній і зовнішній політиці. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України — From-UA розповів український науковець і політолог Валентин Бушанський.

На думку нашого співрозмовника, презентувавши українському президенту Володимиру Зеленському електровелосипед, президентка Естонії Керсті Кальюлайд зробила йому «подарунок на виріст».

«Безперечно, це був подарунок-натяк. Його порівняли з Голобородьком і сказали, мовляв, Володимир Зеленський, ваш образ, який приваблював мільйони українських телеглядачів, і той образ, якій ви демонструєте, ставши господарем Банкової, - це два різних образи. Згадайте те, що ви розказували виборцю і чим ви намагалися його привабити. Такі подарунки, які даруються офіційним особам, це завжди подарунки із натяком. Це завжди подарунки, які можуть відповідати статусу цієї особи, яка приймає цей подарунок», - зазначає аналітик.

За словами Бушанського, за допомогою цього подарунку «маленька Естонія дає урок безтолковій Україні».

«Ми маємо президента, який отримав в подарунок велосипед, і тепер ми задаємо собі питання: а чому президенту України подарували велосипед? І коли ми даємо відповідь на це питання, то ми розуміємо, що представники європейських країн, країн, в яких є демократія, свобода слова, відповідальність людей перед законом, країн, де є нормальні закони, країн, які орієнтовані на соціальні держави, як Естонія, в таких країнах неможливі ті фінти, які робить Володимир Зеленський в соціальній політиці, економічній і в зовнішній. І треба мати на увазі, що Естонія - маленька країна, яка, маючи під боком величезну Росію, все ж таки змогла зберегти свій народ, свою державу, і в цій країні немає таких проблем, які є в Україні», - зазначає наш співрозмовник, додаючи, що електровелосипед з Естонії є насправді подарунком Україні, і Володимир Зеленський повинен передати його в державну власність.