«Свобода»: Apple, позначаючи Крим як територію РФ, підтримує агресію проти України
27.11.2019 18:13

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» вимагає від Apple припинити потурати агресору та позначати у своїх додатках Крим російським. Відповідного листа до керівника Apple Тіма Кука спрямувала київська організація всеукраїнського об’єднання «Свобода», повідомляється на її сторінці у Facebook.

«Ми, київське відділення ВО «Свобода», вимагаємо, щоб компанія Apple не визнавала Крим російським і не позначала так у своїх додатках, адже боротьбу ще не завершено! Американська компанія Apple у своїх додатках в геолокації Криму вказує належність до Росії. Україна впродовж п’яти років всіма силами доводить світу, що Крим є окупованим півостровом, який територіально належить Україні», – йдеться в заяві київського осередку партії.

В партії нагадали про російську окупацію Кримського півострову в березні 2014 року.

«У лютому та березні 2014 року російські війська окупували Кримський півострів України. Це окупація та так званий «референдум», що відбувся незабаром після неї, були засуджені щонайменше 100 країнами, і США включно, як протизаконні, які порушили суверенітет та територіальну цілісність України. Унаслідок вторгнення московських військ в Україну було вбито понад 13 тисяч людей, а близько 800 тисяч були вимушені покинути місце проживання», – повідомили «свободівці».

За їхньою інформацією, після того, як Держдума РФ провела розмову з топменеджером Apple Rus щодо «неправильної» територіальної належності Криму й Севастополя, в додатку «Карти» на пристроях Apple Крим став позначатися як територія Росії.

«ВО «Свобода» закликає Apple дотримуватися законів про територіальний суверенітет України. Та негайно припинити неправильне позначення півострову Крим як території Росії на всіх сервісах Apple. В іншому разі ми будемо вважати, що Apple піддався тиску авторитарного режиму Росії та підтримав російську агресію проти України та її громадян», – резюмується у листі.