14.09.2005 16:38
Недоверие к отдельным политикам, связанное с коррупционными скандалами, наносит еще один удар по доверию граждан к демократической власти в государстве, в результате чего существует угроза перерастания политического кризиса в кризис власти, считает заместитель председателя РПУ Константин Грищенко. Такую мысль он высказал во время пресс-конференции 14 сентября в Харькове, комментируя внутриполитическую ситуацию в стране. Об этом сообщили From-UA в пресс-службе Республиканской партии Украины.

Кроме того, как говорится в сообщении: «Якщо це відбудеться, то під загрозою опиниться не лише економічна, але й соціальна стабільність і державний суверенітет», – підкреслив Грищенко.

На його думку, у зв’язку із цим перед початком формування уряду треба об’єктивно оцінити ситуацію в економіці країни, проаналізувати причини та наслідки криз і розробити конкретну антикризову програму дій на найближчу перспективу.

«Завданням основних політичних сил сьогодні, в тому числі і РПУ, є обговорення основних актуальних пробем і завдань сьогодення, запропонувати суспільству програму антикризових ініціатив і на її основі сформувати новий Кабінет міністрів», – зазначив Грищенко.

На його думку, сьогодні є можливості для корекції практики популізму представників влади: «Повинна бути чітка програма того як повинен працювати уряд до і після виборів. Щоб не просто змінити особистості в уряді, а запобігти дискредитації влади взагалі. Треба відповісти на запитання, що ми будемо робити при збільшенні ціни на нафту і газ, як буде розвиватися металургічний сектор економіки, що ми можемо спільними зусиллями зробити для забезпечення соціальних проектів», – сказав Грищенко.

Заступник голови РПУ також наголосив, що РПУ готова запропонувати свою допомогу в налагоджені роботи багатьох секторів економіки”.