Покриваючи нардепа Ткаченка, НАБУ застосовує подвійні стандарти, – адвокат
29.11.2019 17:47

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) застосовує подвійні стандарти, покриваючи народного депутата від «Слуги народу» Олександра Ткаченка, котрий збрехав у своїй декларації. Про це на своїй сторінці у Facebook написав адвокат Руслан Радецький, опублікувавши відповідні документи.

«Про подвійні стандарти застосування антикорупційного законодавства! Чужим закон, своїм все... Саме цим принципом керувалися та керуються Кравчук, Кучма, Порошенко, Зеленський – ці особи копіюють один одного у вибірковості застосування законодавства», – зазначив юрист.

Він розповів, що до нього потрапив документ, який засвідчує практику в НАБУ вибіркового підходу притягнення осіб до відповідальності за ст. 366-1 КК України (декларування недостовірної інформації).

«Народний депутат Ткаченко («Слуга Народу») «забув» задекларувати свій маєток на острові в рекреаційній зоні, яким користується вже не перший рік, але для детективів НАБУ Тєбєкіна і Яндюка відсутні підстави для відкриття кримінального провадження. Ці двоє «супер» детективи зазначають, що звернулися до НАЗК за роз’ясненнями, а мали б відкрити кримінальне провадження та звернутися до НАЗК з клопотанням провести повну перевірку декларації «народного» депутата Ткаченко», – пояснив адвокат.

Він також привів інший приклад, коли щодо не провладного політика (вочевидь, мається на увазі екс-нардеп Дмитро Білоцерківець) було відкрите кримінальне провадження за сміхотворними причинами.

«Натомість детективу НАБУ Тєбєкіну достатньо було підстав для проведення досудового розслідування 2,5 років в кримінальному провадженні по факту замовлення підгузників для новонародженої дитини», – констатував Руслан Радецький.