Експерт: Урядовці продовжують власноруч ховати економіку держави
03.12.2019 14:01

Соціальні зобов’язання перетворились болотом для економічного розвитку України. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів директор Центру соціально-економічних досліджень CASE Україна Дмитро Боярчук.

На думку нашого співрозмовника, економічний розвиток України залежить від того, наскільки проста податкова система.

«ФОП — це дуже проста податкова система. Не зрозуміло, чого вона напрягає держслужбовців. Можливо, тому, що у нас дуже великі соціальні зобов'язання, і вони намагаються хаотично знаходити гроші, щоб їх виконати. Але питання у тому, що ми про розвиток, чи ми про те, щоб втілити якісь невеликі ресурси серед соціально незахищених», - задається питанням економіст.

Дмитро Боярчук зауважує, що ми вже більш 20 років ділимо ресурси серед соціально незахищених, та це не дуже нам вдало вдається.

«Можливо, вже час говорити про розвиток. А розвиток — це давати людям заробляти. Звісно, хтось буде заробляти більше, хтось менше, але це вже питання до того, хто більш успішний», - додає наш співрозмовник.

«Те, що турбує чиновників — це справедливий розподіл, а нас повинен турбувати потужний швидкий розвиток. Відразу справедливо перерозподілити те, чого ще й немає неможливо. Тому сьогодні в цю тему взагалі лізти не треба, маючи таку нерозвинуту економіку», - резюмував Дмитро Боярчук.