Яхно: Українців навмисно тримають у невіданні щодо "нормандської зустрічі"
11.12.2019 14:30

Результати переговорів у «нормандському форматі» не можна вважати добрими для України, і для цього є вагомі підстави. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповіла український політолог Олеся Яхно.

На думку нашої співрозмовниці, українська прес-служба в широкому сенсі слова вчора недопрацювала, і новини ми дізнавалися або від Бацман, яка багато писала у Фейсбуці, або ми взагалі дізнавалися з російських ЗМІ, тому що росіяни були дуже активні у висвітленні цієї події на відміну від якоїсь інформації з боку України.

«Де інсайди, де це все? Це все подавалося або Бацман, або дуже багато саме з Росії. Ну а Юля Мендель давала дуже формальні повідомлення: зустріч почалася, зустріч закінчилась — це не про що зовсім. Ще було, що зустріч пройшла дуже добре, про Крим не йшлося», - додає політолог.

Олеся Яхно також вважає, що є якась логіка здорова писати, що про Крим не йшлося, тому що Україною це не сприймається, як переговори пройшли добре.

«Чому так склалося? Тому що насправді інформаційна політика — це ж є відеозображення підходу загалом. І ящо все-таки такого підходу не було, тоді і не було такого активного висвітлення. Ми все дізнавалися від Гордона і Бацман», - зауважила політолог в завершенні розмови.