Могло бути і гірше: що насправді «привіз» Зеленський з Парижу
12.12.2019 12:42

Президент Зеленський пішов на деякі поступки Путіну: у публічному комюніке ми побачили і формулу Штайнмайера, і особливий статус Донбасу на постійній основі. Про це в ексклюзивному коментарі кореспонденту інтернет-видання Новини України – From-UA розповів політичний експерт, директор Школи відповідальної політики Андрій Юсов.

На думку нашого співрозмовника, під час «нормандської зустрічі» Володимир Зеленський виглядав так, ніби «почувається не зовсім в своїй тарілці».

«І це природно для Зеленського як для молодого політика, адже це перша зустріч на такому рівні, перша зустріч з Путіним. Плюс наш президент, безумовно, багато чув різної інформації про Путіна, тому йому було незручно. Але головне те, що він озвучував речі, які потрібні Україні, і не давав на себе тиснути», - зазначає експерт.

За словами аналітика, за результатом публічного комюніке можна зробити висновок, що президент Зеленський пішов на деякі поступки Путіну.

«У публічному комюніке ми побачили і формулу Штайнмайера, і особливий статус Донбасу на постійній основі. Це не означає, що ми бачимо остаточно прийняте рішення, бо ще повинно бути рішення Верховної Ради. Але, тим не менш, президент Зеленський погодився на формулювання, це означає, що тут він пішов на поступки Путіну. Натомість Путін в жодному пункті на поступки не пішов, тому він точно не програв в цій ситуації», - додає Андрій Юсов.

«Ще один нюанс. Ми вже знаємо від Авакова - а він у нас виступає головним інсайдером - що відбувалося всередині. Сурков “злився” про рішення України погодити лише три пункти по розведенню військ, натомість начебто домовлялись про інше. Це означає, що попередні домовленості, можливо, були ще гіршими для України, хоча тут вийшло відстояти позицію, тобто уникнути розведення військ по всій лінії. Це також невеликий крок вперед для України, для позиції президента», - резюмував наш співрозмовник.