Нардеп Вятрович розповів, хто насправді гальмує перенесення святкування Різдва. ВІДЕО
20.12.2019 18:20

Миколай остаточно витісняє в Україні Діда Мороза і рано чи пізно така інтеграція України в Європу здійсниться. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України – From-UA заявив народний депутат Україны Володимир Вятрович.

Наш співрозмовник зізнається, що є одним з ініціаторів того, щоб українці святкували Різдво разом з усім світом 25 грудня і сподівається, що найближчим часом це таки трапиться.

«Зараз настав дуже добрий час для змін та інтеграцію України у Європу. Та ще тут потрібне в першу чергу рішення церкви, бо надзвичайно важливо зберегти саме духовну складову в цьому питанні. Тому рішення церкви має бути якомога швидше, бо в іншому випадку ми станемо свідками, коли суспільство переймає традицію святкування Різдва 25 грудня і це набуває комерційно-світського звучання», - додає депутат.

На думку Вятровича, без духовної складової в такому питанні суспільство поділиться на два табори: тих, хто буде святкувати Різдво 7 січня за старими традиціями, а це здебільше старше покоління, і тих, хто обиратиме 25 грудня, а це в основному буде молодь.

Політик згадує, як у дитинстві вірив тільки у Святого Миколая і вважав Діда Мороза штучним та вигаданим.

«Справжнім підпільником, який приходив до нас в ніч на 19 грудня був Миколай, про це ми не могли говорити в школі, але впізнавали його через запах мандарин. І те, що свято Миколая дуже легко прижилося в Україні говорить про те, що більшість людей вірило саме в нього. І сьогодні вже помітна ця величезна зміна, коли Миколай остаточно витісняє Діда Мороза», - резюмував наш співрозмовник Володимир Вятрович.