Вірогідність - 70%: політолог розповів, що може статися в Україні в першій половині 2020 року
24.12.2019 13:29

В листопаді 2020 року пройдуть президентські вибори у США, і це значною мірою вплине на ситуацію в Україні. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів кандидат політичних наук, політичний експерт, журналіст Євген Магда.

На думку нашого співрозмовника, якщо нинішня ситуація в «Слузі народу» збережеться, то не можна виключати у 2020 році дострокових парламентських виборів.

«Я не думаю, що наступного року будуть якісь кардинальні покращення в житті наших громадян, тому що для покращення потрібні швидкі і непопулярні реформи, для яких, за великим рахунком, зараз немає ресурсу. І це насправді дуже прикро усвідомлювати, тому що запит на такі реформи існує, але можливості їх втілити у життя об'єктивно я на сьогоднішній день не бачу. Думаю, що ми з вірогідністю на 70% розстанемось з нинішнім урядом, і це відбудеться точно в першій половині 2020 року», - зазначає експерт.

Що стосується конфлікту на Донбасі, то аналітик передбачає лише один варіант розвитку подій, і він пов'язаний з подальшими поступками з боку України.

«Росія всім своїм видом демонструє, що вона на такі поступки йти не збирається. Треба розуміти, що поступки з боку українського керівництва отримують достатньо однозначну оцінку активної частини суспільства», - каже Євген Магда.

Також політолог нагадує про те, що в листопаді 2020 року пройдуть президентські вибори у США, і це значною мірою вплине на ситуацію в Україні.

«Рано сьогодні говорити про те, хто переможе на цих виборах, але те, що Трамп залишається серед фаворитів, це очевидно, і Україні необхідно докладати зусиль для збереження власне нормальних відношень з США», - зазначає експерт.

«Чи будуть у нас у 2020 році якісь великі потрясіння та скандали? На жаль, будуть, тому що динаміка відносин всередині влади, досвід політичних гравців є таким, що уникнути цього, на жаль, не вдасться», - резюмував наш співрозмовник.