Політолог про перенесення Різдва в Україні: Це демонстрація відходу від Москви
24.12.2019 14:15

Святкування 25 грудня Католицького Різдва в Україні – розумне рішення нардепів, яке є логічним при інтеграції в Евросоюз. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповіла директор Інституту практичної політики Богдана Бабич.

Коментуючи рішення депутатів Верховної Ради зробити Католицьке Різдво, яке відзначають 25 грудня, вихідним днем, наша співрозмовниця зазначає наступне: «Зрозуміло, що не просто так це реалізовується на державному рівні. Звичайно, після об'єднання церков це логічний крок для того, щоб бути ближче до європейського світу».

«Тобто таким чином Україна демонструє відхід від Москви, від Кремля, від російської церкви, від церкви Московського патріархату і наближення до європейського світу», - додає політолог.

На думку Богдани Бабич, це приживеться. Більше того, це ще частково почалося минулого року, тільки не на офіційному рівні, і тому зараз ми отримуємо Різдво 25-го числа.

«Крім того, кількість свят і розтягнення свят у часі є небезпечним для економічного зросту, тому що коли люди починають святкувати в Україні, а наша країна, як відомо, одна з тих, які має найбільшу кількість свят у світі, це позначається, звичайно, і на роботі. Тому це логічний крок, я його вітаю, і думаю, що це свято приживеться», - резюмувала наша співрозмовниця Богдана Бабич.