В Україні намічаються масові звільнення працівників: експерт назвав причину
03.01.2020 12:54

В умовах зміцнення гривні і згортання економіки підняття мінімалки бюджет не врятує. Про це в ексклюзивному коментарі журналісту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів політолог Володимир Цибулько.

За словами нашого співрозмовника, дії нинішнього Уряду спровокують масові звільнення працівників.

«Підвищення заробітної плати - це темпоритм, закладений попередніми урядами. І тут, чесно кажучи, дивує такий мужній крок уряду, який перераховує комуналку і відповідні показники, враховуючи те, що в останньому місяці відбувалося падіння виробництва і призупинення економіки. Взагалі зараз ми бачимо недовиконання бюджету, і подібні кроки тільки “нагнуть” бізнес в бік збільшення виплат, але споживча активність низька, і просто бізнес при таких темпах падіння економіки вимушений буде людей звільняти більш масово, або переводити їх на неповний робочий день. Я думаю, що це виллється в тихий страйк, і певна кількість людей опиниться без роботи», - прогнозує Цибулько.

Підняття мінімальної зарплатні, продовжує аналітик, - це один з механізмів наповнення пенсійного фонду за рахунок автоматичних виплат.

«Нібито це корисно для держави, а з іншого боку, перераховуються всі зарплати, і потім треба прив'язувати до цього пенсії. А в умовах такого зміцнення гривні і згортання економіки це бюджет не врятує», - резюмував експерт.