Даниленко: Події на Близькому Сході стали новим викликом для української держави
08.01.2020 14:01

Гібридність світу викриває некомпетентність урядів країн і лякає наслідками їхніх рішень. Про це в ексклюзивному інтерв’ю кореспонденту інтернет-видання Новости Украины – From-UA розповів доктор політичних наук, модератор аналітичної групи Geostrategy.ua Сергій Даниленко.

Коментуючи те, що відбувається на Близькому Сході, наш співрозмовник зазначає наступне: «Тут немає конфлікту за участі України, але ми маємо враховувати, що світ стає настільки гібридним, і відповідна межа між твоєю причетністю до світових подій і уникнення їх, дуже-дуже залишається тендітною, непомітною».

На думку Сергія Даниленко, це вимагає від урядів країн, від лідерів максимальної компетентності у своїх діях. І це стосується не тільки зовнішньої, але і внутрішньої політики, бо в сучасному світі важко провести ось цю лінію, яка розмежовує внутрішню і зовнішню політику.

«Важко навіть передбачити, якою частиною, яким кроком, якою дією і всередині країни, і на ззовні можна раптом потрапити в історію, яка є абсолютно не потрібною для нашої країни», - додає доктор політичних наук.

За словами нашого співрозмовника, саме тому питання компетентності не варто підмінювати сьогодні питаннями мотиваційними, бажанням зробити щось надзвичайно швидко, непродумано і сподобатися.

«Ціна популізму, ціна непродуманих, некомпетентних рішень як всередині країни, так і на зовнішній арені стає неймовірно високою. Навіть якась необережна дія може спричинити каскад негативних наслідків для нашої країни», - підкреслює модератор.

Наш співрозмовник висловлює співчуття сім'ям загиблих, а також розглядає цю подію як новий виклик для української держави.